recept: Serpenyős rostélyos, Kifőzde
Serpenyős rostélyos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg sovány marhafelsál,
1 kg krumpli,
2 fej vöröshagyma,
1 paprika, 1 paradicsom,
1 dl fanyar vörösbor,
zsír, pirospaprika, bors,
leveskocka, köménymag, só



A húst felszeletelve, kiverve, megsózva, fűszerezve forró zsíron süsd át alaposan mindkét oldalán, majd tedd félre.
A zsíron pirítsd meg a nagy (majdnem 1 cm-es) kockákra vágott hagymát, hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel a vörösborral. Tedd bele a leveskockát, paradicsomot, paprikát és a fűszereket, majd tedd bele a kisütött hússzeleteket. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi a legfelsõ szeleteket eléri, és fedő alatt párold majdnem teljesen puhára. Közben az edényt rázogatni kell, esetleg a húsokat óvatosan átforgatni benne.
A laskára vágott krumplit ekkor kell beletenni és vízzel felönteni, hogy éppen csak ellepje. Kb. 30 perc fővés után kész.
Bármilyen savanyúság jól illik hozzá. Másnap sokkal finomabb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: becskei serpenyős
 hagymás rostélyos
 Rákóczi rostélyos
 Esterházy-rostélyos
 kovászos uborka

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.01. Utoljára frissítve: 2011.08.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 16:18:03 - 1.36)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez