Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
50 dkg sovány marhafelsál, 1 kg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 dl fanyar vörösbor, zsír, pirospaprika, bors, leveskocka, köménymag, só |
A húst felszeletelve, kiverve, megsózva, fűszerezve forró zsíron süsd át alaposan mindkét oldalán, majd tedd félre.
A zsíron pirítsd meg a nagy (majdnem 1 cm-es) kockákra vágott hagymát, hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel a vörösborral. Tedd bele a leveskockát, paradicsomot, paprikát és a fűszereket, majd tedd bele a kisütött hússzeleteket. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi a legfelsõ szeleteket eléri, és fedő alatt párold majdnem teljesen puhára. Közben az edényt rázogatni kell, esetleg a húsokat óvatosan átforgatni benne. A laskára vágott krumplit ekkor kell beletenni és vízzel felönteni, hogy éppen csak ellepje. Kb. 30 perc fővés után kész. Bármilyen savanyúság jól illik hozzá. Másnap sokkal finomabb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|